Faktorálás Blog

Hogyan faktorálhatsz ha kezdő céged van?


Számlafaktorálás: amikor a vevőid felé kiállított halasztott fizetésű számláidat egy faktorcég bevonásával megelőlegezteted még a számla lejárta előtt. Ezen a módon a számla ellenértékét előre lehívhatod. Ez a szolgáltatás segíthet a cégednek, hogy a likviditásod javítani tudd, hisz így nem kell megvárnod amíg a vevőd (30-60-90) nap múlva a számlát elutalja. Egy kezdő cég így hamarabb forráshoz juthat. Számla lejáratkor a vevőd a faktorcég felé teljesít.

Mi a helyzet egy kezdő cég esetén?


A feltett kérdés elég gyakori és jogos kérdés, mert a legtöbb pénzintézet esetében a hitelezési lehetőségek meglehetősen szűkösek, ha egy fiatal, akár pár hónapja regisztrált cégről beszélünk. A hagyományos hiteltermékeknél elvárás a több éves cégműködés.

A faktor a vevőd minősíti!


Faktorálás esetén a kockázatelbírálás és minősítési szemlélet teljesen eltér. Faktorálásnál a vevőd hordozza a kockázatot, mert a számlák lejáratakor a vevőd teljesít a faktorcég felé. A bevizsgálás hangsúlya a vevőid minősítésén van. Ha egy fiatal cég jó vevő felé szolgáltat, akkor a fiatal kora ellenére is faktoráltathatja a számláit. Felmerül viszont egyből a kérdés, hogy a faktorcég milyen vevőt tekint jó cégnek. Erre egyértelmű választ nem lehet adni, mert számos szempontot kell megvizsgálni. pl:

Általánosságban azonban elmondható, hogy a hagyományos hiteltermékekkel ellentétben a faktorálás esetén jó esélyekkel indulhatsz az igénylésben. Arra figyelj, hogy rendezetlen Nav elmaradással, hiteltartozással, ne legyenek negatív és sötét foltod a cégvezetői múltadban. Faktorálásról bővebben olvashatsz Itt.

Itt akad el a faktor igénylésed! Ezt jó ha tudod!
Biztonságos üzleti kapcsolatok válságos időkben

Credit Management Kft.

  • 1135 Budapest Szent László út 80.

  • 22798738-2-41

  • +36 20 586 3390

  • iroda(kukac)cmkft.hu

  • www.creditmanagementkft.hu


Ajánlatkérés, bővebb információ, fizetési felszólítást kaptál, bármely tartozást érintő kérdésben hívd a Credit Management Kft. munkatársait.


Írj nekünk!

Social Media